Uw diabetes in een nieuw licht.

Het is niet altijd eenvoudig om uw diabetes te managen, om uw bloedglucoseresultaten bij te houden en om de invloed van uw activiteiten op uw bloedglucoseresultaten te begrijpen. Zou het niet geweldig zijn als u sommige zaken bij het managen van uw diabetes niet meer zelf hoeft te doen? 
Vanaf nu kan dit. De CONTOUR® NEXT ONE meter en de CONTOUR® DIABETES app communiceren feilloos met elkaar om dit te realiseren.
Ontdek zo meer over uw diabetes.

 • Play the video

Installeer de app

Veelgestelde vragen

 

Heeft u een vraag over de CONTOUR® NEXT ONE meter of de CONTOUR® DIABETES app, kijk dan eerst in onderstaande lijst. Heeft u een vraag die hier, of elders op deze website, niet wordt beantwoord neem dan gerust contact met ons op. 

De CONTOUR® NEXT ONE meter gebruiken

Er zijn twee manieren om uw CONTOUR® NEXT ONE meter in te stellen: op de meter zelf, of met behulp van de CONTOUR® DIABETES app.

Raadpleeg de gebruikershandleiding die u bij uw meter heeft ontvangen voor instructies over de eerste keer instellen vanaf de meter zelf.

Indien u de meter wenst in te stellen vanuit de app, download dan eerst de CONTOUR® DIABETES app. Open de app, klik op 'Aan de slag' en volg de instructies. De meter en de app worden gelijktijdig ingesteld.

Er zijn twee manieren waarop u de meter aan kunt zetten:

 • Houd de grote ronde knop - aan het rechter uiteinde van de meter - enkele seconden ingedrukt.

of

 • Steek een  CONTOUR® NEXT teststrip in de meter (dit zet de meter automatisch aan)

Gebruik uw CONTOUR® NEXT ONE meter uitsluitend met CONTOUR® NEXT teststrips. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor deze meter.

In het startpakket van uw meter ontvangt u een potje met CONTOUR® NEXT teststrips.


Nieuwe teststrips kunt u bij uw leverancier van testmaterialen of apotheker bestellen. Gebruik nooit teststrips van andere merken met uw CONTOUR® NEXT ONE meter.

De smartLIGHT functie in de CONTOUR® NEXT ONE meter geeft u direct feedback over uw glucosewaarde. Dankzij het kleursignaal weet u direct of uw boven, binnen of onder uw doelwaarde zit. U kunt deze functie uitschakelen als u dit liever niet wilt gebruiken.

Groen = binnen doelwaarde
Geel = boven doelwaarde
Rood = onder doelwaarde

Second-Chance sampling is een andere praktische functie van de CONTOUR® NEXT ONE meter. Als uw eerste bloeddruppel onvoldoende groot is om te testen, dan kunt u met Second-Chance sampling extra bloed aanbrengen op dezelfde teststrip. U hoeft dan geen nieuwe teststrip te gebruiken. Dit voorkomt:

 • De frustratie van nogmaals prikken
 • Het verspillen van strips (en lancetten)

Second-Chance sampling zorgt ervoor dat uw CONTOUR® NEXT ONE meter twee keer “piept”. In de display ziet u een knipperend pictogram van een teststrip. Breng binnen 60 seconden wat meer bloed aan op dezelfde teststrip, zodat de meter de test uit kan voeren. Zodra u voldoende bloed heeft aangebracht zal de meter de test uitvoeren zoals gebruikelijk.

Meterinstellingen kunnen niet worden gewijzigd terwijl de meter met de app verbonden is. Om de meterinstellingen te wijzigen:

 1. Scroll naar het symbool ‘Instellingen’  op uw CONTOUR® NEXT ONE meter en druk op OK. De verbinding met uw smartphone of tablet wordt automatisch gestopt. 

Of

 1. Schakel uw CONTOUR® NEXT ONE meter uit en neem afstand van uw smartphone of tablet om de verbinding te verbreken. Schakel de meter opnieuw in en ga naar ‘Instellingen’ om eventuele wijzigingen toe te passen. 

Deze symbolen zijn Maaltijdmarkeringen. Ze stellen uw meter in staat om bloedglucoseresultaten te vergelijken met de vooraf ingestelde doelwaarden, zodat de smartLIGHT functie kan aangeven of uw bloedglucosewaarde boven, onder of binnen uw doelwaarde ligt.

U kiest de markering die past bij het tijdstip van de meting die u heeft gedaan. U heeft keuze uit 3 opties:

Nuchter
Kies deze optie als u 8 uur niets gegeten en gedronken heeft (behalve water of calorieloze dranken)

Vóór eten
Kies deze optie wanneer u uw bloedglucose binnen 1 uur vóór een maaltijd test.

Na eten
Kies deze optie wanneer u uw bloedglucose test binnen 2 uur na de eerste hap van een maaltijd.

Instellen van de CONTOUR® DIABETES app

Als u met uw CONTOUR® NEXT ONE meter en CONTOUR® DIABETES app van nul af aan begint, is het raadzaam dat u de app eerst installeert. De meter is snel en eenvoudig in te stellen, na het instellen van de app. 

De CONTOUR® DIABETES app werkt met de volgende mobiele apparaten:

Apple (iOS) mobiele apparaten die zijn geïnstalleerd met Apple iOS 12.0 en hoger, zoals:

 • iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6
 • iPad 4, iPad Air, iPad Air 2
 • iPad mini 2, 3, 4
 • iPad Pro
 • iPod touch 5 and 6

Android mobiele apparaten die zijn geïnstalleerd met Android Lollipop 5.0 en hoger, zoals:

 • Samsung Galaxy S4/S4 Mini/S5/S5 Mini/S6
 • Samsung Galaxy Note 2/3/4/5
 • Samsung Galaxy A5

Bezit u een apparaat dat gebruik maakt van een van deze besturingssystemen, dan kunt u de CONTOUR® DIABETES app downloaden en gebruiken. Lees meer instructies over het downloaden van de app bij de vraag: ‘Hoe kan ik de CONTOUR® DIABETES app downloaden?’.

Check eerst of u een Apple iOS of Android apparaat heeft.

Om de CONTOUR® DIABETES app te installeren op een Apple toestel:

 1. Open de App Store op uw toestel
 2. Zoek naar  ‘Contour diabetes’
 3. Selecteer ‘CONTOUR® DIABETES app’ in de zoekresultaten
 4. Klik op ‘DOWNLOAD’, en vervolgens ‘INSTALLEER’. Er kan u worden gevraagd uw iTunes accountgegevens in te voeren. Klik op ‘OK’ als u klaar bent. De app wordt gedownload.
 5. Indien u nog in het scherm van de App Store zit, ziet u dat de  ‘INSTALLEER’ knop verandert naar ‘OPEN’. Nu kunt u direct op de knop OPEN klikken of het icoon van de app

Om de CONTOUR® DIABETES app op een Android toestel te downloaden:

 1. Open de Google Play Store op uw toestel
 2. Zoek naar  ‘Contour diabetes’
 3. Selecteer CONTOUR® DIABETES app in de zoekresultaten
 4. Klik op  ‘Installeer’. De app wordt gedownload.

Als u de CONTOUR® DIABETES app heeft gedownload, dan is het praktisch als u snel toegang kunt hebben tot de app. Zet de app bijvoorbeeld op het startscherm.

Het installeren van de CONTOUR® DIABETES app is eenvoudig. 

 1. Open de app door op het  CONTOUR® icoon te klikken
 2. Selecteer uw land uit de lijst
 3. Selecteer de taal die u wilt gebruiken 
 4. Klik op ‘Bevestigen’ om door te gaan
 5. Vervolgens moet u de Algemene Gebruiksvoorwaarden lezen en aanvaarden. Kies ‘Aanvaarden’ om door te gaan
 6. Het welkomsscherm van de app zal u nu drie opties voorstellen: ‘Aan de slag’, ‘Rondleiding volgen’, ‘Aanmelden’
 7. Klik op ‘Aan de slag’ en volg de instructies op het scherm om uw CONTOUR® DIABETES app in te stellen

Wanneer u met de CONTOUR® NEXT ONE meter en met de CONTOUR® DIABETES app start, moet u de twee apparaten eerst koppelen.

De app en meter zullen vervolgens feilloos op elkaar aansluiten en synchroniseren met behulp van Bluetooth® technologie. De Bluetooth® functie moet zowel op uw mobiele apparaat als op uw meter worden ingeschakeld vóór de koppeling. Ook als u test moet de Bluetooth® functie ingeschakeld zijn zodat de app de meting kan synchroniseren.

U kunt een meterinstelling als volgt aan- of uitschakelen:

 1. Schakel de meter uit en neem afstand van uw smartphone of tablet
 2. Zet de meter aan
 3. Ga naar ‘Instellingen’
 4. Klik op  ‘OK’  op elk scherm tot u de instelling ziet die u wilt wijzigen
 5. Gebruik de op en neer pijlen op de buitenste ring om de instelling te wijzigen. Druk op ‘OK’

Bloedglucoseresultaten bekijken en zinvol maken

De kleuren van de CONTOUR® DIABETES app komen overeen met de kleuren van de smartLIGHT functie op de CONTOUR® NEXT ONE meter en laten direct zien hoe uw bloedglucoseresultaat zich verhoudt ten opzichte van uw doelwaarde

Groen = binnen doelwaarde

Geel = boven doelwaarde

Rood = onder doelwaarde

Bloedglucoseresultaten die zijn gesynchroniseerd vanuit de meter kunnen in de app niet worden verwijderd; alleen handmatig ingevoerde resultaten kunnen worden verwijderd.

Klik op de kleine grafiek om de uitgebreide grafiek te zien, of kantel uw toestel zijwaarts terwijl u ‘Mijn Resultaten’ in de app bekijkt.

In de grafiek worden de resultaten die automatisch via de Bluetooth® uit de meter zijn verzameld aangeduid met een cirkelsymbool. Handmatig geregistreerde metingen worden gekenmerkt door een ruitsymbool. Indien u extra informatie over een bepaald punt wenst, klik dan op het bijhorende symbool in de grafiek.

De gemiddelden-modus geeft u bloedglucosegemiddelden weer over een bepaalde periode; de standaard-modus toont uw individuele metingen van één dag.

Voor meer informatie:

 1. Ga naar: Hoofdmenu > Mijn resultaten
 2. Kantel uw smartphone of tablet zijwaarts of tik op de grafiek aan de bovenkant van ‘Mijn resultaten’
 3. Klik op de  ‘i’ bovenaan de uitgebreide grafiek.

Om de tijdsperiode in de uitgebreide grafiek te wijzigen: 
1.    Klik op de witte knop bovenaan het scherm
2.    Selecteer een periode uit de lijst. Er is keuze uit 3, 7, 14 of 30 dagen

Extra informatie aan een bloedglucoseresultaat toevoegen

 1. Klik op de gewenste bloedglucoseresultaat in Mijn Resultaten
 2. Als het scherm ‘Bewerken’ opent, klik dan op een van de ronde pictogrammen voor het toevoegen van een foto, activiteit, maaltijd, medicatie of  een geschreven of ingesproken memo
 3. Klik op ‘Klaar’ als u dit gedaan heeft.
 1. Zoek het bloedglucoseresultaat in Mijn resultaten
 2. Klik in de ruimte rond de tijd van de meting om de details te openen. Klik opnieuw in de ruimte rond de tijd om de details te sluiten.

Handmatig invoeren van een bloedglucoseresultaat

Ga naar:

Hoofdmenu > Mijn resultaten

 1. Klik op ‘+’ rechts bovenaan het scherm. Het systeem maakt voor de nieuwe meting gebruik van de huidige datum en tijd op uw smartphone of tablet.
 2. Om de datum of tijd te veranderen, klik op de overeenstemmende knop en scroll naar de gewenste datum en tijd. Klik vervolgens op ‘Klaar’ om dit te bewaren.
 3. Om een bloedglucosewaarde in te vullen, klik op lege knop voor het bloedglucoseresultaat, voeg het getal in, en klik op ‘Klaar’. U kunt nu nog een maaltijdmarkering toevoegen.
 4. De app stelt  een Maaltijdmarkering voor op basis van het tijdstip van test. Klik ‘Opslaan’ om te bevestigen of kies een andere markering of type maaltijd. Let op: U kunt een Maaltijdmarkering of het type maaltijd uitzetten door erop te klikken. Indien u geen gebruik wilt maken van de functie Maaltijdmarkering, druk dan op ‘Geen markerking’.
 5. Klik op ‘Opslaan’ als u klaar bent met de Maaltijdmarkering
 6. Het scherm ‘Invoer bewerken’ wordt weergegeven zodat u details aan uw resultaat toevoegen (foto, notitie, activiteit, maaltijd of medicatie)
 7. Klik op  ‘Klaar’ om het handmatig ingevoerde resultaat op te slaan

U kunt handmatig ingevoerde resultaten wijzigen. Dit geldt niet voor resultaten die gesynchroniseerd zijn vanuit uw meter.

Om een handmatig ingevoerd resultaat te wijzigen, klik op het resultaat in ‘Mijn resultaten’ Hier kunt u details toevoegen zoals een foto, activiteit of medicatie. Met het scherm ‘Bewerken’ open, klikt u opnieuw op de meting om een Maaltijdmarkering toe te voegen.

 1. Zoek het handmatig ingevoerde resultaat of het gewenste item in ‘Mijn resultaten’
 2. Veeg het resultaat in kwestie naar links en druk op de rode ‘Wissen’ knop die nu verschijnt. Let op: alleen handmatig ingevoerde resultaten kunnen worden gewijzigd. Automatisch gesynchroniseerde resultaten kunnen niet worden gewijzigd.

Maaltijdmarkeringen

Dit zijn Maaltijdmarkeringen. Ze stellen uw meter in staat om bloedglucoseresulaten te vergelijken met de ingestelde doelwaarden en helpen u om te zien hoe de verschillende maaltijden invloed hebben op uw bloedglucose Bij elke bloedglucosetest kunt u een markering kiezen. U heeft keuze uit 3 opties:

Nuchter
Kies deze optie als u 8 uur niets gegeten en gedronken heeft (behalve water of calorieloze dranken)

Vóór eten
Kies deze optie wanneer u uw bloedglucose binnen 1 uur vóór een maaltijd test

Na eten
Kies deze optie wanneer u uw bloedglucose test binnen 2 uur na de eerste hap van een maaltijd

De app stelt een dagindeling voor op basis van ontbijt, lunch, avondeten en snack die u kunt aanpassen aan uw eigen schema. Voor uw gemak selecteert de app een maaltijdtype gebaseerd op het moment dat u test en de dagindeling.

De Maaltijdmarkering-functie is altijd beschikbaar in de app. Indien u de Maaltijdmarkering uitzet in de meter kunt u uw resultaten in de app nog enkel markeren als Vóór eten, Na eten of Nuchter. Als u de functie in de app laat aanstaan, zal het Maaltijdmarkering-scherm automatisch verschijnen op het moment dat een bloedglucoseresultaat uit de meter wordt gesynchroniseerd.

 1. Open de app en klik op het bloedglucoseresultaat in ‘Mijn resultaten’
 2. Als het scherm ‘Bewerken’ verschijnt, klik opnieuw op het bloedglucoseresultaat om het scherm Maaltijdmarkering te openen. U kunt vanaf hier een Maaltijdmarkering of maaltijdtype toevoegen of wijzigen.

OF

 1. Open de app en kies het bloedglucoseresultaat in ‘Mijn resultaten’
 2. Wanneer het scherm ‘Bewerken’ wordt weergegeven, tikt u op het Maaltijd icoontje en vervolgens op ‘Maaltijdmarkering’. Hier kunt u een Maaltijdmarkering of type maaltijd toevoegen of wijzigen.

Let op: Als u de Maaltijdmarkering van een bloedglucoseresultaat wijzigt, zal deze worden vergeleken met een andere doelwaarde en kan de kleur op basis van deze nieuwe doelwaarde veranderen. 

 1. Zoek het desbetreffende bloedglucoseresultaat in ’Mijn resultaten’ en klik erop
 2. Als het scherm ‘Bewerken’ zichtbaar is, zal het Maaltijdmarkering-scherm automatisch openen indien u nog geen Maaltijdmarkering heeft genoteerd. Heeft u dit wel al gedaan, klik dan opnieuw op het bloedglucoseresultaat of gebruik de Maaltijdmarkering-knop onder het tabblad om de Markering aan de maaltijd toe te voegen of te wijzigen. Let op: U kunt opnieuw op de Maaltijdmarkering of het maaltijdtype klikken om deze uit te schakelen. U kunt ook op ‘Geen markering’ klikken als u geen Maaltijdmarkering of maaltijdtype aan de meting toe wilt voegen.
 3. Klik op ‘Opslaan’ wanneer u hiermee klaar bent
 4. Het scherm ‘Bewerken’ wordt weergegeven. U kunt nu eventueel foto’s, notities, activiteiten of medicatie aan een bloedglucoseresultaat toevoegen.
 5. Klik op  ‘Klaar’ om het bloedglucoseresultaat te bewaren
 1. Ga naar: Hoofdmenu > Instellingen > App-voorkeuren
 2. Schakel Maaltijdmarkeringen uit

smart Alerts

U kunt herinneringen instellen op basis van een tijdstip, een bloedglucoseresultaat of om medicatie te nemen als gevolg van uw bloedglucoseresultaat. Bovendien heeft u de mogelijkheid om een herinnering in te stellen zodra een Vóór eten resultaat wordt gesyncrhoniseerd met de app.

Om een herinnering in te stellen, ga naar:

Hoofdmenu > Mijn herinneringen

 1. Klik op  ‘+’ rechts bovenaan het scherm
 2. Volg de instructies op het scherm

Een éénmalige herinnering verwijderen:

1. Ga naar: Hoofdmenu > Mijn herinneringen

2. Klik op  'X' bovenaan het scherm

Een terugkerende herinnering verwijderen:

1. Ga naar: Hoofdmenu > Mijn herinneringen

2. Veeg de herinnering naar links en druk op de rode knop ‘Wissen’

Een herinnering tijdelijk uitschakelen:

1. Ga naar: Hoofdmenu > Mijn herinneringen

2. Schuif de blauw-witte knop zo dat de knop volledig wit is

smartTESTING

U kunt de smartTESTING functie van de CONTOUR® DIABETES app gebruiken om een reeks herinneringen in te stellen voorafgaand aan het bezoek aan uw behandelaar of om u te helpen regelmatiger te testen.  Om dit in te stellengaat u naar: Hoofdmenu > Slim Testen

1. Klik op het ‘Plan voor Slim Testen’  dat u zou willen gebruiken

2. Klik op ‘Doorgaan naar instelling’ en vul de informatie aan

3. Klik op ‘Opslaan’ als u hiermee klaar bent

Herinneringen die u hebt ingesteld worden over een -vooraf bepaalde- periode elke dag op hetzelfde tijdstip weergegeven. U kan ook éénmalige herinneringen instellen om te testen na een ‘Voor Eten’-meting. De ‘smartTESTING' functie is een vaste reeks aan herinneringen over een bepaalde periode van tijd, ontworpen om u te helpen bij het beheren van uw bloedglucosepatroon of om uw bezoek aan uw behandelaar voor te bereiden. 

Synchroniseren van tijd en datum

Als u de automatische datum/tijd synchronisatie heeft ingeschakeld in de CONTOUR® DIABETES app, zal de app uw CONTOUR® NEXT ONE meter automatisch bijwerken met de datum en tijd. Als u deze functie in de eerste app-setup niet heeft ingeschakeld, gaat u naar: Hoofdmenu  > Instellingen > App-voorkeuren. Zet de ‘tijd- en datumsynchronisatie’ functie aan. 

Schakel hiervoor ‘tijd- en datumsynchronisatie’ in.

1. Ga in de app naar: Hoofdmenu > Instellingen> App-voorkeuren

2. Zet de ‘tijd- en datumsynchronisatie’ functie aan. Wanneer uw meter verbinding maakt met de app, synchroniseren tijd en datum op de meter automatisch met de app

 1. Zet uw meter aan
 2. Ga in de app naar: Hoofdmenu > Instellingen > Mijn meters en selecteer de meter die u wilt synchroniseren
 3. Klik op ‘Tijd en datum synchroniseren’

Als u de automatische datum/tijd synchronisatie niet heeft ingeschakeld in het gedeelte App-voorkeuren van de CONTOUR® DIABETES app, wordt de meter niet bijgewerkt met de datum en tijd van het mobiele apparaat tenzij u een handmatige synchronisatie verricht. Om een automatische synchronisatie tussen de meter en mobiel apparaat in te stellen : 1. Ga naar: Hoofdmenu > Instellingen > App-voorkeuren

2. Schakel ‘tijd- en datumsynchronisatie meter’ in

Bloedglucoserapport

Ja. Met de functie ‘Mijn profiel’ in de app kunt u afspraken die u met uw behandelaar heeft staan vastleggen. Dit geldt ook voor contact informatie. Ga naar:

Hoofdmenu > Mijn profiel > Afspraken om een afspraak toe te voegen, of ga naar: Hoofdmenu > Mijn profiel > Zorgteam

Vanuit de app kunt u een bloedglucoserapport sturen. Hiervoor moet u eerst het emailadres van uw behandelaar in de app invullen.

 1. Ga naar: Hoofdmenu > Mijn profiel > Afspraken
 2. Klik op een afspraak
 3. Klik op ‘Een bloedglucoserapport versturen’

Of

 1. Ga naar: Hoofdmenu > Mijn profiel > Zorgteam
 2. Klik op ‘Een bloedglucoserapport verzenden’

Doelwaarden

Ja. De doelwaarden zijn standaard ingesteld op de CONTOUR® NEXT ONE meter. U kunt ze alleen via de
CONTOUR® DIABETES app wijzigen. U kunt dit op elk gewenst moment doen. Ga naar:Hoofdmenu > Instellingen > Doelwaarden

Elke keer dat uw meter verbinding maakt met de app worden de doelwaarden automatisch bijgewerkt. Raadpleeg altijd uw behandelaar voordat uw doelwaarden instelt of aanpast.

Ja. U kunt de doelwaarden in de app altijd wijzigen via : Hoofdmenu > Instellingen > Doelwaarden. U kunt de hoge en lage grenzen van uw ‘Vóór eten’ (zelfde als Nuchter) en ‘Na eten (zelfde als algemeen) doelwaarden wijzigen door de schuifknoppen omhoog of omlaag te bewegen. U kunt ook de ‘+’ of ‘–’ knoppen gebruiken om de waarden te laten stijgen of dalen. Raadpleeg altijd uw behandelaar voordat u doelwaarden instelt of aanpast. 

Ga in de app naar: Hoofdmenu > Instellingen > Doelwaarden

De Kritiek Hoog knop heeft een gele omtrek. Dit is de hoogste bloedglucosewaarde die u kunt instellen. De Kritiek Laag knop heeft een rode omtrek. Dit is de laagste bloedglucosewaarde die u kunt instellen. Schuif de knop omhoog of omlaag om de kritieke waarden te wijzigen. U kunt ook de ‘+’ of ‘–‘ knop gebruiken om de waarden aan te passen.
Raadpleeg altijd  uw behandelaar voordat u doelwaarden instelt of aanpast.

U heeft uw meter waarschijnlijk niet gesynchroniseerd (gekoppeld) met de app sinds u de waarden in de app heeft gewijzigd. Om de meter met de app te synchroniseren gaat u als volgt te werk:

 1. Leg uw meter naast uw smartphone of tablet
 2. Check of uw Bluetooth® functie is ingeschakeld

De CONTOUR® DIABETES app moet nu in staat zijn de data met uw CONTOUR® NEXT ONE meter te synchroniseren en uw nieuwe waarden up te daten.

Uw meters kunnen verschillende doelwaarden hebben, maar dit is niet aan te raden. Uw meter en app moeten steeds dezelfde doelwaarden hebben. Gekoppelde CONTOUR® meters worden bijgewerkt met de meest recente app doelwaarden wanneer ze met elkaar verbinding maken.

Zodra u uw CONTOUR® NEXT ONE meter aan de CONTOUR® DIABETES-app koppelt, kan u een Maaltijdmarkering toevoegen aan een bloedglucoseresultaat. Aangezien elke Maaltijdmarkering wordt afgezet tegen een verwante doelwaarde, worden de nieuwe reeksen die zijn gekoppeld aan elke Maaltijdmarkering zichtbaar. 

De doelwaarde voor Nuchter is altijd standaard ingesteld op dezelfde waarde als uw Vóór Eten doelwaarde. Dit bereik kan worden gewijzigd in de app. In de meter wordt een aparte “Nuchter”-waarde weergegeven omdat er een “Nuchtere Maaltijdmarkering aan verbonden is. 

De CONTOUR® DIABETES app gebruiken

Indien u meterinstellingen wenst te wijzigen vanuit de app, moet uw meter aan staan en gekoppeld zijn met de app. Wanneer de meter niet is aangesloten kunt u alleen de meternaam en de ontkoppelingsfunctie vanuit de app wijzigen

Klik op ‘Menu’, ‘Klaar’, of ‘X’ om naar het vorige scherm terug te gaan.

Ja, in de meeste gevallen. De app slaat de meeste items automatisch op. U hoeft dus niet altijd op 'Opslaan' te klikken

Ja. Steeds wanneer u opnieuw in de buurt bent van uw mobiele apparaat en de Bluetooth® functie is ingeschakeld, zal uw CONTOUR® NEXT ONE meter automatisch met de CONTOUR® DIABETES app synchroniseren. Wilt u uw bloedglucose meten en uw smartphone of tablet is niet in de buurt? Maakt u zich geen zorgen; uw meter heeft genoeg opslagruimte voor 800 bloedglucoseresultaten; alle gemeten resultaten worden in de meter opgeslagen tot de volgende synchronisatie met de app.

Koppelen en ontkoppelen van meters met de CONTOUR® DIABETES app

Om een meter te koppelen aan de CONTOUR® DIABETES app:

1. Controleer of de Bluetooth® functie op uw mobiel apparaat is ingeschakeld

2. Ga naar: Hoofdmenu  > Instellingen > Mijn Meters

3. Klik op ‘+ Meter koppelen’ en volg de instructies

4. Wanneer de koppeling succesvol is verlopen, zal het smartLIGHT™ op de meter gedurende enkele seconden een blauw licht weergeven.

5. Als de CONTOUR® meter is gekoppeld, verschijnt het scherm met de meterinstellingen

6. Schakel instellingen uit indien nodig en tik vervolgens op 'Doorgaan' om de meterinstellingen te bewaren

Deze functie is binnenkort beschikbaar

Ga in de app naar: Hoofdmenu > Instellingen > Mijn Meters
Klik op de meter waarvan u de naam wilt veranderen en type de nieuwe naam over de huidige naam.

Bij het ontkoppelen wordt de meter uit het account verwijderd om te voorkomen dat de meter verbinding maakt met de app en gegevens heen en weer stuurt. Bestaande meterdata blijven in de app bewaard. Een ontkoppelde meter kan u later steeds opnieuw koppelen.

Als u een meter wenst te ontkoppelen van uw CONTOUR® DIABETES app, ga dan in de app naar:

Hoofdmenu > Instellingen > Mijn Meters

1. Klik op de meter die u wenst te ontkoppelen

2. Op het instelscherm van de meter drukt u op ‘Ontkoppelen’ en ‘Bevestigen’ als daarom gevraagd wordt.

Of

Ga naar: Hoofdmenu > Instellingen > Mijn Meters

1. Veeg naar links op de meter die u wenst te ontkoppelen

2. Klik op de rode ‘Ontkoppelen’ knop en daarna op ‘Bevestigen’ als daarom wordt gevraagd.

Uw CONTOUR® CLOUD account

 1. Wanneer u de CONTOUR® DIABETES app voor de eerste keer opent, zal u worden verzocht een CONTOUR® CLOUD account aan te maken. Een account aanmaken zorgt ervoor dat uw persoonlijke gegevens veilig worden bewaard. Bovendien heeft u toegang tot dit account vanaf al uw (vergelijkbare) mobiele apparaten. Om vanaf de initiële opstart een account aan te maken, volgt u enkel de instructies op het scherm. Bij de vraag om uw CONTOUR® CLOUD ID te vermelden, vult u uw  email adres in. Gebruik een persoonlijk email adres dat u regelmatig gebruikt.
 2. Vervolgens worden er verschillende vragen aan u gesteld die u dient te beantwoorden. Ze worden gebruikt voor het aanmaken van de rubriek ‘Persoonlijke Gegevens’ (Over Mij). U kunt deze rubriek ‘Over Mij’ ook na het aanmaken van uw account bewerken. Zie ‘Mijn profiel’ in het menu van de app.
 3. Verifieer uw account door op de link te klikken die u per email ontvangt van CONTOUR® Diabetes Solutions
 4. Klik op  ‘Doorgaan’ op het scherm van de app.

Als u de CONTOUR® DIABETES app in gastmodus hebt gebruikt en een account wilt maken:

 1. Ga naar: Instellingen > Een account aanmaken
 2. Volg de instructies op het scherm
 3. Verifieer uw  account door te klikken op de link die u per mail ontvangt van CONTOUR® Diabetes Solutions
 4. Klik op ‘Doorgaan’ op het scherm van de app

Neen. Het is beter om op uw app account ingelogd te blijven zelfs wanneer u de app sluit. Als u op één of meerdere mobiele apparaten aangemeld blijft, wordt uw informatie regelmatig opgeslagen en blijven alle functies van de app beschikbaar voor u. 

 1. Ga naar: Hoofdmenu > Instellingen > Mijn account

 2. Wijzig het email adres

Het creëren van een CONTOUR® CLOUD zal u helpen om het meeste uit uw CONTOUR® NEXT ONE meter te halen door u toegang te bieden tot alle functies die de app te bieden heeft. Het creëren van een account zorgt er tevens voor dat de app uw bloedglucoseresultaten kan opslaan in de CONTOUR® CLOUD, zodat u uw gegevens uit maximaal vier verschillende meters op meerdere mobiele apparaten kunt bekijken. Volg de instructies op het scherm wanneer u de app opent om een account aan te maken. Hiervoor moet uw mobiele apparaat op het internet aangesloten zijn.

Als u een CONTOUR® CLOUD account heeft aangemaakt, dan wordt uw data regelmatig automatisch opgeslagen in de CONTOUR® CLOUD. Uw mobiele apparaat moet dan wel verbonden zijn met het internet. Als u als ‘Gast’ inlogt in de app, dan wordt uw data niet opgeslagen in de cloud.

Persoonlijke data worden nooit met derden gedeeld, tenzij u er zelf voor kiest om deze met iemand te delen, zoals bijvoorbeeld uw arts, diabetesverpleegkundige of praktijkondersteuner. U vindt ons privacybeleid hier. 

Problemen oplossen

Uw meter en de app moeten in de buurt van elkaar zijn om verbonden te blijven. Plaats de meter en het mobiele apparaat dichter bij elkaar.

Indien uw CONTOUR® NEXT ONE meter niet op de CONTOUR® DIABETES app aansluit, controleer dan of:

 • Uw meter aan staat
 • Uw meter met de app heeft gekoppeld aan uw smartphone of tablet
 • De Bluetooth® functie op uw mobiele apparaat en uw meter is ingeschakeld
 • Uw meter dicht bij uw smartphone of tablet ligt.

Er zijn twee mogelijke oorzaken voor deze foutmelding:

 1. U bent niet verbonden met het internet. Controleer uw internetverbinding en zorg ervoor dat de Mobiele Data functie is ingeschakeld in de instellingen van uw mobiele apparaat. (Let op: Internet/Data gebruik kan kosten met zich meebrengen)
 2. Uw netwerkbeheerder heeft netwerk- of firewall beperkingen ingesteld voor uw netwerk.
  • Neem contact op met uw netwerkbeheerder om verbinding naar de CONTOUR® ONE servers vanaf uw mobiele apparaat toe te staan.
  • Overweeg een alternatieve internetverbinding zoals overschakelen naar mobiele data of log in vanuit huis. (Let op: Internet/Data gebruik kan kosten met zich meebrengen)

Ja, u vindt de Help-functie in het hoofdmenu van de app. Ga hiervoor naar: Hoofdmenu > Help

In het Help-scherm kunt u onderwerpen zoeken aan de hand van trefwoorden of door de hulpcategorieën bladeren. Heeft u nog steeds hulp nodig, belt u dan gerust onze Klantenservice op het nummer dat u achterop uw meter vindt of gebruik het volgende formulier. U kunt deze link ook openen via de help-sectie van de app.

Klik hier

Testherinneringsschema’s en Mijn Patronen

U kunt Testherinneringsschema’s gebruiken om een serie herinneringen in te voeren zodat u kunt zien hoe uw dagelijkse activiteiten uw bloedglucosewaarden beïnvloeden, of om u voor te bereiden op een bezoek aan uw behandelaar. Instellen gaat eenvoudig. Ga naar: Hoofdmenu > Mijn herinneringen

 1. Tik op ‘+’ rechtsboven in het scherm
 2. Kies Testherinneringsschema’s.  U komt in een nieuw scherm en kunt een schema kiezen dat bij uw situatie past.

Herinneringen die u instelt komen elke dag op hetzelfde tijdstip naar voren. U kunt ook een eenmalige herinnering instellen om bijvoorbeeld te testen na een ‘Voor Eten’ resultaat. Testherinneringsschema’s stellen u in staat om een serie van herinneringen in te stellen voor een bepaalde periode. Ze zijn ontworpen om u te helpen bij patroonherkenning in uw bloedglucoseresultaten of om u te helpen bij de voorbereiding van een gesprek met uw behandelaar.

De CONTOUR®DIABETES app kan u een pushbericht sturen als er bepaalde trends in uw bloedglucoseresultaten zijn vastgesteld. Dit wordt  ‘patronen’ genoemd. De app kan bijvoorbeeld een patroon ontdekken “Hypers voor de Lunch”.

 • Ontvang nuttige pushberichten bij trends in uw bloedglucoseresultaten
 • Leer meer over mogelijke oorzaken van uw patronen
 • Stel herinneringen in om u te helpen bij het verbeteren van uw patronen
 • Volg hoe u vooruitgang maakt en hoe u na een tijdje uw patronen heeft verbeterd

U kunt een of meer patronen selecteren in de Mijn Patronen sectie in het hoofdmenu. Hiermee laat u de app weten dat u een bericht wilt krijgen als dit type patroon is geconstateerd.

Om uw pushbericht instelling bij patronen te veranderen gaat u naar:
Hoofdmenu > Mijn Patronen

 1. Tik op  ‘Meer’ rechtsboven in het scherm
 2. Kies ‘Patroonselectie’
 3. Selecteer de patronen die u wilt volgen. U kunt ze hier aan- en uitzetten.

Als uw bloedglucoseresultaten verbeteren binnen een bepaalde tijd, terwijl u aan een patroon werkt, dan wordt dit patroon beschouwd als “verbeterd”. De app slaat “verbeterde” patronen op in Mijn Patronen > Geschiedenis van patronen.

De CONTOUR®DIABETES app heeft in ieder geval 14 dagen aan bloedglucoseresultaten nodig om bepaalde patronen te ontdekken. Indien u regelmatig test en uw resultaten voorziet van Maaltijdmarkering, dan is het voor Mijn Patronen eenvoudiger om patronen te ontdekken.

U kunt een patroon op elk moment stop zetten en het overbrengen naar de geschiedenis van uw patronen. Indien u een pushbericht krijgt over een patroon dat u niet wilt volgen, tik dan op ‘Nee’ als u gevraagd wordt een herinnering in te stellen en kies voor ‘Ja’ als de optie ‘Naar geschiedenis verplaatsen’ op uw scherm verschijnt. Dit kan vanuit het Hoofdmenu, ga naar: Hoofdmenu > Mijn Patronen

 1. Tik op het patroon
 2. Kies ‘Naar geschiedenis verplaatsen’

Ascensia, het Ascensia Diabetes Care logo, CONTOUR, Second-Chance, zijn handelsmerken van Ascensia Diabetes Care Holdings AG.

Apple en het Apple logo zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de V.S. en in andere landen. App Store is een dienstverlenend merk van Apple Inc. Het Bluetooth woordmerk en de logo's zijn geregistreerde handelsmerken in eigendom van Bluetooth SIG, Inc., en elk gebruik van dergelijke merknamen is gelicentieerd. Google Play en het Google Play logo zijn handelsmerken van Google Inc.

© Copyright 2016 Ascensia Diabetes Care Holdings AG. Alle rechten voorbehouden

Datum van voorbereiding: Juli 2016.   Code: G.DC.07.2016.46124